Korespondencija fra Martin Nedić - Ljudevit Gaj 1839-1841. Prilog proučavanju odjeka ilirskog pokreta u Bosni i Hercegovini - Grijak, Zoran (Array, 2012)
U radu je istraženo književno i publicističko djelovanje fra Martina Nedića u razdoblju ilirskog pokreta s posebnim osvrtom na teške unutarnje prilike u Bosni i Hercegovini te odjek ilirskih ideja među bosanskohercegovačkim franjevcima. Analiziraju se Nedićevi dopisi Ilirskim narodnim novinama u Zagrebu i dvije njegove poeme u povodu čijeg je objavljivanja korespondirao s Gajem.