Od potoka do naselja – toponim Kutina kroz povijest - Pisk, Silvija (Array, 2007)
Toponim Kutina pojavljuje se u izvorima od 13. stoljeća u različitim oblicima. Budući da je u literaturi bilo krivih interpretacija proučila sam srednjovjekovne dokumenate te ustanovila da se kontinuiranim praćenjem najranijih pisanih izvora (uglavnom 13. i 14. st.) može razlikovati nekoliko značenja toponima Kutina (potok, posjed, naselje). Isto sam tako odredila područje zastupljenosti toponima, naselja, crkava i utvrda te usporedila s postojećom literaturom.