Šećernica, podnos i posuđe za serviranje hrane - prilozi istraživanju kulture svakodnevice 19. stoljeća u Hrvatskoj - Galjer, Jasna; Koprčina, Arijana (2012)
U članku se analizira kultura svakodnevnice s aspekta zlatarstva i oblikovanja metala u Hrvatskoj 19. st. Primjenom interdisciplinarne metodologije istraživanja , na temelju poznavanja predmeta upotrebne namjeneoblikovne karakterisitke razmatraju se u kontekstu materijalne kulture, povezujući umjetničkoobrtnu produkciju s podacima o njihovoj upotrebi i namjeni.
HRV