20. stoljeće na zagrebačkom Gornjem gradu: između projekta i realizacije - Galjer, Jasna (Array, 1995)
Osobita urbanistička individualnost, gornjogradska je urbana situacija svojom logikom i značenjem oduvijek bila jedan od najvećih izazova novoj arhitekturi. Tema teksta su neizvedeni projekti nastali u 20. stoljeću: od neostvarene vizije Jezuitskog trga Viktora Kovačića do mikrourbanističkih rješenja Terase na Griču Mladena Kauzlarića, sve do Vile Arko izvedene prema projektu Alfreda Albinija iz 1940. godine.