Odlazak češkog velikana (Josef Škvorecký, 27. rujna 1924. - 2. siječnja 2012.) - Ivačić, Matija (Array, 2012)
Nekrolog je posvećen velikom češkom književniku Josefu Škvoreckom. U radu se sažimaju najvažniji biografski podaci u autorovu životu, dok je poseban naglasak stavljen na autorova književna djela i na njihov utjecaj u domicilnoj kulturnoj sredini, kako prije tako i poslije autorove emigracije u Toronto.