Ponovljene klauzule antičkih pisaca u epu De vita et gestis Christi Jakova Bunića - Matović, Petra (Array, 2013)
Na temelju pregleda najčešćih ponovljenih klauzula koje je Bunić koristio u svom epu analizira se utjecaj drugih pisaca na njega. Tema epa je kršćanska, ali pjesnički uzori su antički. Brojem klauzula ističe se Vergilije, za njim slijedi Ovidije. Rezultati se tumače kao odraz obrazovanja zasnovanog na antičkim autorima te Bunićevih osobnih čitalačkih sklonosti.