Arheološka istraživanja u Petrijevcima - Roksandić, Danijela (Array, 2009)
Arheološki lokalitet Verušed smješten je nedaleko od sela Petrijevci na strateški povoljnoj poziciji nedaleko od rijeke Drave i Vučice.Blizina prometnica i dviju rijeka omogućila je gotovo kontinuirano naseljavanje ovog područja od prapovijesti do novog vijeka. Na površini od više od 17 hektara istražena su 4 prapovijesna, antičko i srednjovjekovno naselje, te prapovijesno groblje.Istraživanja su provedena 2007. i 2008. godine od Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Katedra za opću srednjovjekovnu i nacionalnu arheologiju) u sklopu istraživanja na autocesti od Sredanaca prema Osijeku.