In memoriam. Ivan Knezović (1977-2011) - Janković, Branimir (Array, 2011)
Pisati nekrolog mladom znanstveniku koji se približavao završetku važnog koraka na svom profesionalnom putu, dovršenju doktorata, kao i kolegi s kojim ste dijelili isto zaposleničko mjesto, i znajući da je riječ o dobroj i vedroj osobi te, pored ostalog, mladom ocu – zaista je tužna prigoda. Sve koji su ga poznavali i s njime surađivali iskreno je rastužila vijest da je Ivan Knezović, znanstveni novak Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, iznenadno preminuo 7. kolovoza 2011. u 34. godini života. Premda to njegovoj obitelji i znancima, Katedri za staru povijest i Odsjeku za povijest, kao i hrvatskoj historiografiji i arheologiji, ne može umanjiti gubitak, najmanje što kao njegovi kolege možemo pritom pokušati učiniti je nastojati iznijeti brojna stručna i znanstvena područja na kojima je iznimno angažirano radio.