Promatranje filmskih zvijezda: muški pogled i objekt koji mu se opire - Radman, Vivijana (Array, 2006)
Muški pogled konstitutivan je za tradicionalno filmsko pripovijedanje koje ženski lik postavlja u položaj objekta, a muški u položaj subjekta. Oslanjajući se na tiplogiju filmskih zvijezda Ene Patalasa, članak joj pridodaje novi, suvremeni, potencijalno emancipatorski tip ženske zvijezde u holivudskom sustavu zvijezde: one koja se opire muškom pogledu, iskoračuje iz svog položaja i zasniva vlastitu subjektnost. Analizirani filmovi: The Monster, Boys Don't Cry, Million Dollar Baby.