Ivana Brlić-Mažuranić, le consentement - cadre du refus = Ivana Brlić-Mažuranić : pristajanje kao okvir nepristajanja - Radman, Vivijana (Array, 1998)
Članak analizira pripovijetku "Kako je Potjeh tražio istinu" kao deklaraciju neovisnosti autorskog jastva od nadređenog mu jastva detektirajući sukob manifestnog i latentnog sadržaja priče.