Ivana Brlić-Mažuranić, le consentement - cadre du refus = Ivana Brlić-Mažuranić : pristajanje kao okvir nepristajanja - Radman, Vivijana (1998)
Članak analizira pripovijetku "Kako je Potjeh tražio istinu" kao deklaraciju neovisnosti autorskog jastva od nadređenog mu jastva detektirajući sukob manifestnog i latentnog sadržaja priče.
Obzirom da je konkretni broj časopisa Most objavljen na francuskom jeziku, članak je na francuski, pod naslovom Ivana Brlić-Mažuranić, le consentement - cadre du refus, prevela Evaine le Calve Ivičević.
Članak je na francuskom jeziku.
HRV