Razotkrivanje Ljube Babića - Dulibić, Frano (Array, 2013)
Ljubo Babić je svojim cjelokupnim djelovanjem u različitim područjima ostvario doprinos koji je mjerljiv jedino s nekoliko najznačajnijih ličnosti u području likovnih umjetnosti dvadesetog stoljeća u Hrvatskoj. Nepravedna zapostavljenost prvo je ispravljena s retrospektivnom izložbom održanom 2010. godine u Modernoj galeriji pod naslovom Ljubo Babić – Antologija (autorice Ivanka Reberski, Libuše Jirsak i Lada Bošnjak Velagić), a potom i znanstvenim simpozijem u organizaciji DPUHa i Moderne galerije održanom 21. i 22. ožujka 2011, na temelju kojeg je nastao i ovaj zbornik u kojem je tiskano sedamnaest radova.