Prikaz skupa "Potrebe djece u Vukovaru: Jesi li asimilacija i sgregacija jedina rješenja?" - Čorkalo Biruški, Dinka; Ajduković, Dean (2003)
U radu je prikazan znanstveno-stručni skup Potrebe djece u Vukovaru: Jesu li asimilacioja i segregacija jedina rješenja, na kojem su izloženi rezultati istraživanja stavova prema školovanju učenika, roditelja i nastavnika u vukovarskim osnovnim i srednjim školama. Izlaganje rezultata poslužilo je kao osnova za raspravu o mogućnostima školovanja djece u tom etnički podijeljenom gradu. U radu su izloženi zaključci skupa o mogućnostima manjinskoga školovanja i ulozi škole u socijalnoj rekonstrukciji zajednice.
Projekt MZOS
HRV