Carmina Latina amicorum Maruli - Jovanović, Neven (2006)
Editio haec viginti quinque carmina amicorum Marci Maruli Spalatensis affert, quae sive in manuscriptis sive in libris vetustioribus et rarioribus adhuc latuerunt. Carminum, quae editionibus recentioribus (Zbornik 1950, Marković 1952, Marković 1954) continentur, textus non contuli cum manuscriptis. Versiones Croaticas addidi, minime poeticas, sed quae lectoribus minus Latinitatis gnaris aliquid auxilii praeberent. In versibus ipsorum amicorum verba Latina (praeter quorundam nominum propriorum) scripsimus et interpunximus secundum Normas orthographicas et orthotypicas Latinas (Romae 1990). Ubi potuimus, notas de tempore carmina scribendi apposuimus. In fine indicem nominum exhibemus.
Znanstveno izdanje 25 pjesama splitskih prijatelja Marka Marulića.
Projekt MZOS
latinski