Autografi hendekasilabičkih pjesama Rajmunda Kunića - Bratičević, Irena (Array, 2008)
U dvama rukopisima iz Arhiva Male braće u Dubrovniku (sign. 594 i 991) čuvaju se Kunićevi autografi dvadeset i devet pjesama u stihu falečkom jedanaestercu ili hendekasilabu. One čine dvije trećine ukupnoga Kunićeva hendekasilabičkog stvaralaštva očuvanog u nizu kasnijih prijepisa, često u više inačica. Nakon što se kratkim pregledom važnije literature o Kunićevu pjesništvu pokazalo kako hendekasilabi dosad nisu bili predmet ni priređivačkog ni interpretativnog interesa, u radu je donesen opis autografa, prijepisa i tiskanih izdanja, a zatim se analizom varijantnih lekcija pokušalo ustanoviti odnos između dijelova rukopisa 594 i 991, na temelju čega je iznesena pretpostavka da je rukopis 594 prethodio rukopisu 991. U drugome dijelu rada donose se pjesme iz autografa bez ikakva zadiranja u tekst: očuvani su interpunkcijski znakovi, velika slova i kratice kako ih je pisao sam autor, a njegovi zahvati u supraskriptu ili, rjeđe, na margini, zabilježeni su pod tekstom. Ovakvim se izdanjem želi ponuditi jedan prinos priređivanju ukupne Kunićeve rukopisne ostavštine.