Švedski dvočlani glagoli - Novak Milić, Jasna (Array, 2008)
U članku se govori o različitim pristupima švedskim dvočlanim glagolima i njihovim različitim definicijama. Također se raspravlja o vezi između švedskih glagolskih čestica u dvočlanim glagolima i hrvatskim prefiksima u prefigiranim glagolima te njihovim sličnim ulogama (npr. da utječu na promjenu značenja glagola kojem se dodaju). Iz perspektive hrvatskih učenika švedskoga kao J2 autorica zaključuje da sličnosti između švedskih dvočlanih glagola i hrvatskih prefigiranih glagola mogu biti zbunjujuće i odvoditi na pogrešan trag. Izravna se veza između glagolskih čestica i hrvatskih prefiksa primjećuje tek u manjem broju glagola.