"Sveta država i kralj Indijanaca". Hrvati u Paragvaju (Paragvajska pisma Ivana Krstitelja Marchesettija i Nikole Plantića) - Korade, Mijo (2013)
Knjiga donosi dosad nepoznata pisma dvojice Hrvata koji su u 18. stoljeću djelovali na području današnjeg Paragvaja, Argentine, Urugvaja i Brazila. Marchesetti je bio misionar, upravitelj i inovator u indijanskim misijama. Plantić je bio profesor u Cordobi i Buenos Airesu, a nakon njegove smrti je u Austrijskoj monarhiji, pa i u Hrvatskoj kroz oko dva stoljeća bila raširena legenda o njemu kao "paragvajskom kralju".