Prilog poznavanju gotičkoga graditeljstva u Dubrovniku - Fisković, Igor (Array, 2011)
Analizom monumentalne apside crkve Sv. Dominika u Dubrovniku otkriva se porijeklo forme u anžuvinskim varijantama južnotalijanske gotike.