Zašto je ugroženo mentalno zdravlje pomagača? - Ajduković, Marina (Array, 1996)
Prikazani su razlozi zbog kojih je profesionalni stres u pomagača visoko izražen, te opasnosti koje prijete zbog posredne traumatizacije. Budući da posljedice pomagačkog stresa negativno djeluju na profesionani rad i osobni život pomagača, to valja jačati njihovu svijest o vlastitoj odgovornosti za skrb o svom mentalnom zdravlju.