Izvori profesionalnog stresa i sagorijevanja pomagača - Ajduković, Dean (Array, 1996)
Sistematizirani su unutarnji i vanjski izvori profesionalnog pomagačkog stresa. Među vanjskim izvorima nalaze se izvori vezani uz radne uvjete, uz organizaciju rada, uz odnose s drugima unutar organizacije i uz vrstu pomagačkog rada.