Stavovi javnosti prema znanosti i znanstvenome razvoju u Hrvatskoj - Polšek, Darko (Array, 1998)
članak opisuje rezultate istraživanja javnoga mnijenja o znanosti u Hrvatskoj. Osnovni rezultati su: javnost ima prosječno dobro (neizdiferencirano) mišljenje o ostvarenoj znanosti u Hrvatskoj; država mora ostati subjekt financiranja i promocije znanosti; javnost ne bi prepustila znanost i obrazovanje tržištu