Je li Hrvatska osuđena na tehnološki determinizam? Neki problemi društvene procjene tehnologije - Lažnjak, Jasminka (Array, 1998)
U raspravi između dva modela tehnološke procjene: determinizam protiv socijalne konstrukcije tehnologije, autorica se zalaže za potonji, te obrazlaže zbog čega i na koji način bi se taj model mogao primijeniti u Hrvatskoj