Pjesništvo Sergeja Jesenjina - Užarević, Josip (Array, 1997)
Jesenjinovo stvaralaštvo može se podijeliti u tri faze: 1. rano razdoblje (od 1916); 2. razdoblje (1917-1919); 3. razdoblje (1920-1925). Jesenjinova pjesnička sudbina umnogome je paradigmatična za razvitak ruske književnosti u prvoj trećini 20. stoljeća.