Tipologija lokalnih zajednica sukladno odnosu spram rizika - Rogić, Ivan (Array, 1997)
U poglavlju se razmatra načelna tipologija lokalnih zajednica u Hrvatskoj i njihovi potencijalni oblici reakcija na rizične događaje i povode. Daje se i moguća tipološka podjela modela reagiranja uz raspravu o intervenirajućim i kontekstualnim utjecajima i varijablama.