Osnovni elementi sociologijske analize za ocjenu aspekata prihvatljivosti lokacija za opasni otpad - Čaldarović, Ognjen (Array, 1997)
U poglavlju se objašnjava važnost uvažavanja lokalne javnosti, a ponaosob identifikacije relevantnih lokalnih aktera. Nadalje, iznosi se i tipologija elektroenergetskih objekata prema percipiranoj rizičnosti te osnovne pretpostavke koje valja zadovoljti da bi se ostvarila racionalna rasprava o riziku. Nadalje, predlaže se i model odlučivanja o loklacijama za odlaganje opasnog otpada i objašnjava sociologijska procedura uz ukazivanje na osnovne organizacijske i upravne konzekvence.