Isa-upanišad - Ježić, Mislav (2000)
U ovom prilogu izdan je tekst Isa-upanisadi na sanskrtu, preveden na hrvatski u stihu i komentiran. U uvodu je objašnjeno mjesto IU u vedskome korpusu i dan pregled sadržaja. U dodatku su razglobljeni odnosi između dviju redakcija teksta, madhyamdina i kanva, te između IU i usporednih mjesta u drugim upanišadima, narocito u Brhadaranyaki, i rekonstruirana je povijest teksta.
Projekt MZOS
HRV