Inovativni postupci u "Isušenoj kaljuži" J. P. Kamova - Nemec, Krešimir (Array, 2001)
U članku se analizira Kamovljev doprinos inovaciji hrvatskoga romanesknog diskursa. Kamov je srušio ideale "stare ljepote": harmoniju, postupnost, mjeru, red, jasnoću, kronologiju. "Isušena kaljuža" dekomponira narativne forme i promovira eksperiment na svim strukturnim razinama.