Hrvatski i staroslavenski - Damjanović, Stjepan (Array, 2001)
U radu se prikazuje utjecaj staroslavenskoga jezika na oblikovanje hrvatskoga književnog jezika u srednjem vijeku i na daljnju sudbinu toga jezika unutar hrvatske kulture, posebice u oblikovanju modernoga jezičnoga standarda.