Zakonski propisi o bibliotekarstvu i njihova primjena u praksi u Republici Hrvatskoj - Horvat, Aleksandra (Array, 2000)
Prikazane su tekuće promjene u zakonskim propisima o knjižnicama u Hrvatskoj i njihov odnos prema praksi.Dana je i usporedba sa Smjernicama Vijeća Europe za knjižnice iz 2000.