Feministička kritika i hrvatska drama - izazov tradiciji? - Čale-Feldman, Lada (2001)
Članak pokazuje kako se u hrvatskoj drami 20. st. žensko tijelo nerijtko asocira uz politički kodirane koncepte nacionalne i egzistencijalne slobode, ideološke subverzije i kazališne pobune, te se suprotstavlja opsesivnoj, opresivnoj i intruzivnoj muškoj "kulturi". Tako se preokupacije četvorice poetički oglednih hrvatskih dramatičara 20. st. (Vojnović, Marinković, Šnajder, Pavličić) pokazuju sukladnima stožernim kritičkim topoima suvremene feminističke teorije.
Projekt MZOS
HRV