O predaji u Dugi i kazivačkoj situaciji u Mladosti - dva aspekta usmenoga u Šimunovićevoj prozi - Rudan Kapec, Evelina (2002)
U radu se na prvoj razini istražuje jedan od mogućih načina na koji usmenoknjiževni oblicispostavljaju odnose s drugim dijelovima teksta. Istražuje se na primjeru novele Duga čija češća iščitavanost čini od nje skliskiji, ali i izazovniji teren. Na drugoj razini pokušat će se vidjeti koje to i kakve informacije o kazivačkim situacijama, dakle o situacijama u kojima se usmenoknjiževni oblici analiziraju, posreduje Šimunovićeva proza.
HRV