Il regno Croato tra due Imperi altomedievali - Jurković, Miljenko (Array, 2001)
U uvodu kataloga izložbe Bizantini, Croati, Carolingi, autori problematiziraju poziciju ranosrednjovjekovne Hrvatske u odnosu na moćne susjede, Bizant i Karolinško carstvo