Razvoj i struktura stanovništva općine Novigrad Podravski - Feletar, Dragutin (Array, 2001)
Prikazane su osnovne karakteristike stanovništva općine Novigrad Podravski od 1857. do 1991. godine. U razradi kvantitativnih značajki pozornost je data objašnjenju kretanja ukupnog broja stanovništva po pojedinim popisnim godinama, uz varijacije u općinskom središtu i u okolnim ruralnim naseljima (Delovi, Plavšinac, Javorovac, Borovljani). U kvalitativnim značajkama ističe se razradba starosne, nacionalne i kvalifikacijske strukture. Detaljno je prikazan prirodni hod stanovništva, s varijacijama nataliteta i mortaliteta od početka 19. stoljeća do 2000. godine.