"Autonomija" osmanske Bosne. Nacrt - Moačanin, Nenad (Array, 2002)
Kritički se analizira recentna teza o potpunoj autonomiji Bosne u Osmanskome Carstvu od samog početka turske vladavine i ukazuje na njenu logičku i faktološku neodrživost.