Japodski svijet mrtvih - Olujić, Boris (Array, 2002)
Postoji bogata građa koja potječe iz ukopnih mjesta širom japodskog prostora koji uključuje Liku, Ogulinsko-plaščansku udolinu, Pounje, Primorje i Gorski kotar. Unatoč tomu što gotovo svi nalazi potječu iz starih i slabo dokumentiranih istraživanja, može se nešto reći o njihovim pogrebnim običajima.