Karikaturnost' "filosofskogo anekdota&#34 - Užarević, Josip (Array, 2002)
Struktura vica sadrži tri dijela - početnu situaciju, moguću (ali ne i nužnu) razradbu početne situacije, obvezatnu poantu. "Filozofski vic" na osobit način "obrađuje" temeljne filozofske kategorije kao što su "identitet", "istina", "laž", "Najviše Biće", "povijest" i sl.