Dugo u noć, u zimsku bijelu noć. Interpretacija - Užarević, Josip (Array, 2002)
Članak sadrži ova potpoglavlja: Uvod, Prostornosemantička organizacija pjesme, Majka i svjetlost, Status lirskoga Ja, Ritmičko-melodijska struktura pjesme, Zaključak.