Samoopisne tehnike - Jokić-Begić, Nataša (Array, 2003)
U poglavlju udžbenika iz kliničke psihologije prikazani su najčešće korišteni upitnici i inventari ličnosti. Učinjena je podjela prema vrstama upitnika obzirom na teorijsku osnovu, te na dimenzije ličnosti koje zahvaćaju. Posebno je prikazan MMPI-2 inventar ličnosti koji je u širokoj uporabi diljem svijeta