Temeljni pojmovi krizne psihologije - Jokić-Begić, Nataša (Array, 2003)
U poglavlju priručnika iz vojne psihologije opisan je pojam i vrste kriznih stanja, te posebnosti kriznih stanja na bojištu. Posebno su opisane manifestacije krize u vidu emocionalnog i fiziološkog odgovora te promjena u ponašanju. Slijedi opisi izlaza iz kriznih situacija, te psihološka pomoć koja se pri tome može pružiti ugroženom, a nabrojane su i moguće preventivne aktivnosti