Ostati ili otići. Uz tri knjige Nelide Milani - Roić, Sanja (Array, 2002)
U knjigama Nelide Milani tematizira se specifičan vid emigrantske književnosti: one, naime, koja nije migrirala nego je ostala na rubu novonastale granice. Tematski, stilski i jezično Milanijeva inovira kako emigrantsku tako i manjinsku književnost.