La luna, la tomba e il garofano... Viaggio postumo di Prešeren e di Šenoa in Italia - Roić, Sanja (2003)
Hrvatsko-slovensko-talijanske kulturne i kn jiževne interference poticaj su Šenoi za novelu "Karamfil s pjesnikova groba" u kojoj se citiraju Prešernovi stihovi. Prevodilac na talijanski (1882)dopunjuje Šenou, pa prevodi cijeli tekst balade "Pod oknam", što je kronološki prvi cjeloviti prijevod tog sastavka na talijanski jezik.
Projekt MZOS
ITA