Odjeci zbivanja u Poljskoj 1980.-1981. u listu "Vjesnik" - Vranješ-Šoljan, Božena (2003)
Analiziraju se napisi u hrvatskom republičkom glasilu Vjesniku povodom zbivanja u Poljskoj 1980. godine. Autorica smatra da je Vjesnik korektno opisivao te događaje, ne upuštajući se u dublje analize. Poljski događaji imali su prolazan odjek, a jugoslavensko partijsko rukovodstvo nije bilo spremno na uvođenje višestranačja.
Projekt MZOS
HRV