Talijanska kultura i književnost u časopisima hrvatske moderne - Roić, Sanja (1999)
Na temelju istraživanja hrvatskih časopisa iz prvog razdoblja moderne (1895-1905) vrednuje se interferentni doprinos talijanske kulture i književnosti u kontekstu europeizacije hrvatske književnosti toga razdoblja
Projekt MZOS
HRV