Hrvati u Mađarskoj. Pogled na međuetničku komunikaciju u svjetlu etnoloških i etnolingvističkih istraživanja - Grbić, Jadranka (Array, 2002)
Autorica analizira etno-antropološke i lingvističke aspekte kod pripadnika hrvatske nacionalne manjine u Mađarskoj. Na temelju jezične situacije te nekih drugih pojava kulturne transmisije (kao rezultata hrvatsko-mađarskog suživota) zaključuje o fenomenu i perspektivama mnogostrukoga identiteta.