Tkalački tečajevi u kontinentalnoj Hrvatskoj - Petrović, Tihana (2002)
Autorica u radu daje pregled tkalačkih tečajeva s obzirom na tri važna čimbenika: a)organizatore tečaja, b)svrhu tečaja i c)vrste tkalačkog tečaja. Pokazalo se da se ovom temom nitko nije sustavno bavio, a malobrojna i nedostupna građa pretežito je pohranjena u arhivima. Istrživanja su prostorno ograničena na kontinentalnu Hrvatsku jer se i dostupna arhivska građa uglavnom odnosi na to područje.
Projekt MZOS
HRV