Leopardi i Canti e la Slavia meridionale - Roić, Sanja (Array, 2000)
Istražuju se u dijakronijskom slijedu, od nastanka interference i odjeci Leopardijeve pjesničke zbirke Canti u Hrvatskoj i u široj oblasti južnoslavenskih kultura