Il concetto di Mitteleuropa nelle maldobrie di Carpinteri e Faraguna - Deželjin, Vesna (2002)
U ciklusu proznih tekstova dvojice tršćanskih pisaca ogleda se suživot različitih jezika i kultura na istočnom Jadranu od druge polovice XIX. st. do kraja drugoga svjetskog rata. Rad prikazuje i analizira one elemente jezika i kulture/a koji na osobit način govore o tome kako su stanovnici istočne obale Jadranskog mora pod upravom habsburške vlasti percipirali pojam "mitteleurope" i što je on za njih značio u stvarnome životu.
Projekt MZOS
ITA