Vico e i Morlacchi. Il passato e il presente delle idee vichiane sulla costa orientale dell'Adriatico - Roić, Sanja (2001)
Istražuje se pojam morlaštva odnosno morlakizma na temelju Vicova navoda te njegova odjeka pojma i sadržaja kako u 18. tako i u kasnijim stoljećima s geografskim i kulturloškim uporištem na istočnoj obalu Jadrana
Projekt MZOS
ITA