Hrvatski jezik u Bosni i Hercegovini u prvoj polovici godine 1945. - Samardžija, Marko, lingvist (Array, 2002)
Usporedbom jezika partizanskoga glasila "Oslobođenje" i "Sarajevskoga novog lista" određuju se pravci kasnijega jezičnog razvoja u Bosni i Hercegovini.