Vilko Gecan, Milivoj Uzelac, Emanuel Vidović, Vlaho Bukovac, Celestin Medović, Stevan Luketić, Vladimir Becić, Zlatko Šulentić, Marijan Trepše, Juraj Plančić, Ignjat Job, Leo Junek, Julije Knifer - Maković, Zvonko (1996)
Knjiga predstavlja zbornik tekstova o djelima izloženima na istoimenoj izložbi održanoj u vremenu od veljače do travnja 1996. u Domu hrvatskih likovnih umjetnika. Na jezgrovit način interpretirano djelo karakteristično za umjetnika i razdoblje u kojem je nastalo.
HRV